tisdag, oktober 02, 2007

Kanske nästa år........

Just nu pågår EPC, European Pike Competition, i Västervik. Jag förstår inte varför jag sitter här och skriver om det istället för att vara där och jaga storgäddor med dom andra proffsen från Europa, men det skiter vi i just nu.

Det handlar om att på tre dagar fånga så långa gäddor som möjligt och sen räknar man sina fem längsta. Kruxet är att för att få räkna en gädda så måste den minst vara 50 cm och då har man en mätbräda plus en engångskamera för att dokumentera fångsten.Man har endast 27 bilder i kameran så det gäller att vara sparsam med fotograferingen så att man inte missar några storgäddor i slutskedet av tävlingen p.g.a. att man ej kan fota gäddorna.

Hur som helst så har jag försökt att hitta några resultat från dom första dagarna men det verkar var så att ingen vill avslöja hur det går för dom innan slutsignalen går för det går inte att hitta.
Men lite mer info kan ni hitta här eller här.

Nästa år då jävlar ska jag vara med, kanske......

4 kommentarer:

Anonym sa...

Boka in mig också, kanske...
Vi har ju tuuunga meriter när det gäller gäddtävlingar //ICE

M.t.P. sa...

ICE: Eller hur?
Du kanske skall var med på Värtan Cup som går på söndag. Det är ju nära hemifrån dig.

Anonym sa...

Hmmmm ställa upp med ett renodlat flugfiskelag kanske..?

Vi verkar få helt OK väder till helgen.....2-6 m/s och mestadels uppehåll (mulet till klart med vacert väder på söndagen)..

Luktar FET-Kläckning av fjädermygg på fredag eftermiddag....TJOHOOO...!!

D.E.

Anonym sa...

Ni kanske skulle köra gäddtorrfluga i helgen, tror att det kommer att kläcka sånadäringa flugor som liknar 15-20cm gäddpopperflugor, gäddorna kommer att vaka som galna! roligare att ta dom på flugspö än att skicka ut en flytvobbler och vänta ju! /ICE