onsdag, september 12, 2007

Jiggtrolling

Jag var ute på en liten kort fisketur tillsammans med Pexx i går kväll. Vi skulle köra lite jerkfiske efter gädda men med en spegelblank fjärd i mälaren så känndes det inte så hoppfullt.Efter att ha testat ett par "hot spots" med endast ett par hugg så känndes det inte hetare direkt.
Vi bestämde oss för att försöka få några abborrar på ett gammalt beprövat ställe men det gav inte heller något så Pexx föreslog att vis kulle testa trolling med småvobbler längs en kant där han fått ett par fina föregående tur.
Eftersom jag inte hade med mig några små beten så slängde jag på en gulröd jiggkropp på ett tjugo grams huvud, för att få ned den lite mer vid trollingen.
Efter ca 100 meter så får jag ett hugg och hoppas på fin abborre eftersom den känns ganska stor på jiggspöt men som vanligt när jag fiskar så blev det en gädda av mindre kaliber.

En alltför kort fisketur avslutas med lite jerkfiske i mörkret, som inte heller gav något, och som tur är så har dom stora strålkastare på båtklubben så man hittar hem.

Inga kommentarer: