lördag, september 15, 2007

10 frusna små fingrar

Hämtade den blivande fiskaren på dagis häromdagen och då brukkar man få en liten genomgång av vad dom gjort under dagen.
Denna dag hade dom varit ute och lekt en stund på gården men gått in igen eftersom barnen blev kalla om fingrarna.
Nu kan man ju tycka att det inte skulle vara så svårt att trycka på dom ett par vantar som alla barn har i sina korgar på förskolan och fortsätta vara ute men den kanske var för mycket jobb för dessa underbetalda (enligt dom själva) förskolelärare, men det hör inte hit.
Jag säger bara låt dom vara ute och härdas, ska det bli några riktiga fiskare av dessa ungar så kan dom inte gnälla av lite kalla fingrar.

Hur många gånger har man inte varit ute och fiskat havsöring i halv snöstorm och frusit så mycket om fingrarna att man velat köra upp dom på nått varm ställe där solen aldrig lyser.
För att inte tala om alla dom gånger man suttit på isen och pimplat abborre eller ismetat gädda och varit tvungen att sticka ner handen i hålet för att få upp fisken, då kan man snacka om kalla händer.
Ytterligare en grej jag brukar göra är att flugfiska havsöring från flytring i knappt isfritt vatten och då kan vi snacka kallt om både det ena och det andra om man nu inte är härdad.

Fast det verkar som att jag har flera polare som måste ha gått på alldeles för mjäkiga dagis för dom gör fan inget annat än gnäller om hur kallt det är och hur mycket dom fryser om fingrar och tår när det bara är minus 15 och vinden knappt orkar upp i 10 m/s

Fram för hårdare tag på dagis.
Ingen har väl dött av lite kalla fingrar eller tår, kanske förfrusit någon och varit tvungen att amputera men dött det tror jag inte.
Åtminstånde inte i år.

Inga kommentarer: