måndag, augusti 06, 2007

Vemdalen Dag 2

Vi hade bestämt oss för att prova ett par sträckor i den fina lilla ån Veman som skall innehålla en hel del harr i fin storlek samt även en del öring.
Vi tog sikte på vad som kallades för "Vemans finaste strömsträcka", Sälströmmen. En kanonfin sträcka med massor av ståndplater för både harr och öring. Kanske lite lågt vatten men det borde inte vara någon fara för fisket tyckte jag men ack så fel jag hade. Ett par småöringar samt ett par aborrar var allt denna sträcka hade att erbjuda under 4 timmars fiske, inget vidare med andra ord.

Efter detta ställe funderade vi en stund på vad vi hade för alternativ och kom fram till tre ställen som vi ville prova men röstade bort det ena, förmodligen det bästa, eftersom det var 20 minuter att gå dit.
Därför begav vi oss högre upp i Veman istället för längre ner och provade en något mer lungnflytande sträcka men med en tilltagande vind och ingen fisk så gav vi upp detta ställe relativt fort.

Efter lite middagsintag på Bykrogen som bestod av älgburgare med tillbehör samt en iskall pilsner som smakade mums så begav vi oss upp till en tjärn som innehåller ett gott beståd av öring som är grymt huggvillig på torrfluga.
Nu hade vinden ökat till mer än hård och det gjorde ju inte presentationen av flugorna det lättaste utan det handlade mest om att försöka få ut den utan att slå knut på linan.
Men det visade sig att även i dessa förhållanden så gick det att lura dessa små rackare att ta på torrt och det var såklart hemmafiskaren Zeke som tog dom flesta.
Det går vissa rykten som säger att det skall finnas lite större öringar i detta vatten men dom såg vi inte röken av utan fick nöja oss med några mindre.

En bra avslutning på en annars seg fiskedag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Imponerad över att ni lade tid på en ström med det föga inbjudande namnet "Sälströmmen".....borde vara fisktomt sedan lååååångt tillbaks... :-) Grattis till den enorma öringen på bilden.... // D.E.