söndag, november 25, 2007

Utbildning

Som jag sa så blev det inget fiske i dag men jag har haft lite utbildning av den blivande fiskaren i fiskets ädla konst.
Vi har inte kommit så långt i kursen ännu men vi har börjat med det mest klassiska som alla barn bör lära sig, sommarmete med mask.
Det är ju inte så kul att gå ut och gräva mask just nu så vi har mest kört teori om hur man sätter på masken, ser flötet försvinna, drar upp en fin liten abborrpinne, lossar den försiktigt och släpper tillbaka den.
Den blivande fiskaren skrattar förtjust när pappa lever sig in i hur flötet försvinner och en sprattlande fisk kommer upp ur vattnet.
Men hon lär sig och till sommaren är det dax att hon tar sina första steg mot en fantastisk hobby.
En lång vinter ger gott om tid för utbildningen att bli klar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du har verkligen abstinens grabben.
Lite sugen själv ifs nu med ett Rozemeijer 80-100 g med Amb 5601 JB i garderoben, införskaffat i helgen hos AB Fiskmås & Co på S:t Paulsg. Blev även några läckra Jerks. Blir till att fylla på JB förrådet under vintern så att man kan utmana idolerna till vårfisket.

Mr W

M.t.P. sa...

Abstinensen är alltid hög.
Måste kännas lite tungt att ha helt nya prylar ståendes i garderoben flera månader innan dom kommer användas.
Du skulle köpt dom i våras istället ;)

Anonym sa...

Kött-kött-kött...allt detta tjatande om köttfiskeprylar & köttfiske får mig sugen på pimpel....öl-pimpel eller ismete gör detsamma....vilket som skulle få bort den värsta flugfiskeabstinensen (och ja, det stavas så...dessvärre har skrivihop.nu slutat uppdatera sin annars ypperliga hemsida så ni får ta det för vad det är.. :-) )

...D.E.

Anonym sa...

Trodde lite mer på jigg än jag borde ha gjort. Utdelning i antal har väl varit OK dom gånger jag varit ute men det där med storlek har skitit sig totalt, lite minibaguetter är allt det blivit.

Pimpel njae inte värst.

Ser fram emot våren och bataljerna med dom riktigt stora, eller kanske inte.

Mr W