lördag, november 10, 2007

Kallt om baken.

Efter en frostnatt med snöfall och hård vind begav jag och D.E. oss in till Djurgården för att försöka ta ett par öringar ifrån våra flytringar.
Ett ganska klart väder med hårda vindbyar och en termometer som inte orkade mer än till strax över nollan kändes ändå som helt okej förutsättningar för att lura upp ett par feta firrar.
Det är kanske inte alla som skulle få för sig att sätta sig i en flytring vid detta väderläge och årstid och med tanke på hur många konstiga blickar och antalet av fotograferande turister från sightseeingbåten som passerade så kanske man klassa som tokig av dom flesta ickefiskare.

Hur som helst så stod vi ut i ca två timmar innan fingrarna var mer eller mindre bortdommnade och våra läckande vadarbyxor släppt in mer än tillräckligt med vatten för att det inte längre skulle kännas behagligt att fiska.
Under dessa timmar fick vi 6 stycken aborrar!! (what the hell) samt en tappad öring av D.E.

Med strandvägens mångmiljonlägenheter åt en hållet och ett av Viking Lines kryssningsfartyg åt det andra så var vi på jakt efter huvudstadens "silvertorpeder"...........

.......men det ända vi fick kroka av var ett antal "småpinnar" av en annan art.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror det är dags at du adderar en kategori i ditt galleri: Blandade Abborrbilder.....

Tack för (som alltid) trevligt sällskap....f-n att man bommar det enda hugget....Ja-ja...1:a av 5-6 bomturer / öring avklarad :-)

...// D.E.

M.t.P. sa...

Jag fiskar för lite abborre för att det skulle vara en möjlighet.;)

Det blir ju bara ett fåtal pimpelpass under vinterhalvåret som ägnas åt dom "randiga" annars är den mest bifångster vid annat fiske.