fredag, augusti 03, 2007

Vemdalen Dag 1

Första dagen var det bestämt att vi skulle prova två sjöar och våra förhoppningar var förstås att vi skulle få många och stora fiskar i dom båda. Den första sjön skulle inehålla en hel del smått och gott b.l.a. Öring, Bäckröding, Gädda och Aborre och detta skulle vi snart också bli varse efter en stund på sjön.
Vi hade hyrt två båtar som vi skulle fiska ifrån och dom var av god kvallité och det fanns gott om plats för två fiskare.
Efter ett par smånafs på våra flugor så började vi få ett helt gäng med aborrar som var av den mindre storleken, inte direkt vad man hoppats på.
Efter ett par timmar med bara aborrar så började man misströsta och vi tog en fika och ett rådslag.
Vi bestämde för att ge sjön ett par timmar till och så fick det bli. I ett konstant mer eller mindre regnande så gjorde vi vårt bästa för att få något annat än aborrar och tillslut lyckades faktiskt jag med att få både en gädda och och två öringar men det var också allt vi fick förutom ett 15-tal aborrar.

Efter denna sjö skule vi prova en av sveriges mysigaste regnbågstjärnar som ligger belägen högt upp på vemdalskalet med milsvid utsikt och renar vandrandes inom synhåll.
Vid denna tjärn är det landfiske som gäller.
Väl på plats vid detta vatten så såg vi regnbågarna vaka i hela sjön och en hel del inom kasthåll men hur vi än försökte med allehanda flugor både på och under ytan så ignorerades vi totalt av dessa fiskar ända fram till 10 tiden på kvällen. Då lyckades vi ta sex stycken på ca en timme och dom var riktigt fina och kämpavilliga, riktigt kul. Jag lyckades faktiskt ta tre av dessa :)

Efter en ganska bra dag med mycket regnskurar och en hel del fisk så somnade man gott efter ett par pilsner och lite skitsnack i stugan.

Inga kommentarer: