söndag, september 23, 2007

Smakar fantastiskt

Vid dom få tillfällen som jag trots allt kommer iväg på fisketurer så brukar det ofta ingå en eller annan pilsner i packningen. Jag tror att detta är mer regel än undantag bland fiskare, i vilket fall bland dom jag känner.
Det är ju inte alltid som det passar att ha med sig öl, om det t.e.x. är 15 minusgrader ute, men oftast smakar det fantastiskt med en kall när man har fiskat ett par timmar.

Jag kommer ihåg en gång när vi var uppe i jämtland och fiskade i gimån och hade väl hållt på i ett par timmar när det drar in ett enormt åskoväder med något som liknade monsunregn.
Eftersom man inte är så sugen på att stå och vifta med en "åskledare" i handen så passaade vi på att slå oss ned och öppna en pilsner.
Nu visade det sig att det gällde att hålla för öppningen eller svepa burken på en gång för annars blandades ölen med regnvatten och den kombinationen är väl inget vidare.


Tyvärr höll åskan i sig så det var bara packa ihop grejorna och åka till stugan, ta en bastu och knäppa ytterligare en kall.

Inga kommentarer: